Spletna stran

Učinkovite spletne strani

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je izjemno pomembno, da bo nekomu, ki vaše internetne strani odpre v svojem brskalniku, takoj jasno, s čim se ukvarjate in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga originalna vsebina in podoba vaših spletnih strani prepričata v nadaljnje brskanje ostalih podstrani. Prav tako morajo biti na vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki spletne povezave za nadaljnje raziskovanje in enostaven kontakt. Že v sami podobi je torej zelo pomembno upoštevati enostavnost iskanja informacij in odpravo odvečnega klikanja, kar se bo obrestovalo z zadovoljstvom vaše nove stranke, ki se bo na kvalitetne spletne strani rada vračala.

Programiranje internet strani

Izdelava internetnih strani je naslednji korak, ki sledi vašemu strinjanju z unikatno grafično podobo spletnih strani. Zelo pomemben segment celotnega postopka oblikovanja internetnih strani je ravno postopek končnega kodiranja html kode vaše spletne strani. Z upoštevanjem najsodobnejših standardov W3C, XHTML in CSS ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri sestavljanju internet strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične internetne strani se ne spreminjajo ob zagonu internet brskalnika. Strani so primerne še posebej za predstavljanje dejavnosti ali oglaševanje storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna internetna predstavitev je primerna za veliko večino firm. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave spletnih strani so v ugodni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletnih strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Faza izdelave spletnih strani

Oblikovanje internetnih strani s samostojnim urejanjem spletnih vsebin je namenjena zlasti uporabnikom, ki hočejo sami, kadarkoli, upravljati z vsebino na lastnih spletnih straneh. Ravno tako je CMS primeren za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo večkrat na dan in se morajo te spremembe informacij na spletu odražati takoj. Strokovna optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internetnih strani. Zgolj strokovno najdene ključne besede vam bodo zagotovo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo stran z iskalnikov so daleč najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, za povrh, pa je ta obisk spletnih strani tudi popolnoma brezplačen. Že v samem postopku izdelave internetnih strani načrtujemo razporeditev ključnih besednih zvez, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu procesa oblikovanja pa v tesnem sodelovanju z vami in z uporabo naših specifičnih ter našega znanja s tega področja, naredimo še finalno optimizacijo internetnih strani za najpomembnejše ključne fraze. Eden izmed ključnih korakov izdelave celotnega projekta je določitev vašega spletnega naslova oziroma spletne domene. Ob podpisu dogovora o projektu izdelave spletnih strani vam najprej povemo kako pravilno izbrati spletni naslov. S strankinim sodelovanjem ter ob upoštevanju naziva vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj skrbno izberemo najboljši internetni naslov.

Zadnji del celega procesa grafičnega oblikovanja, postavitve in optimizacije internetnih strani, je vpis internetnih strani v posebne iskalnike in imenike. Kakovostna prijava izdelanih strani je všteta v stroške izdelave internetnih strani. Po končanem procesu izdelave internetnih strani in po pozitivni potrditvi uporabnika, da je s končno izvedbo projekta zelo zadovoljen, končane internetne strani strokovno vpišemo v vse najboljše domače in svetovne internetne iskalnike. Internetno oglaševanje oz. spletni marketing je dokazano eden najbolj učinkovitih načinov promocije storitev, podjetja, izdelkov ali dejavnosti. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem ta, da je tovrstno oglaševanje cenovno zelo ugodno, še posebej če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so radio, televizija ali tisk. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od več dejavnikov, nekako najpomembnejša pa sta 2. Prvi dejavnik je količnik med številom prikazov vašega spletnega oglasa in izmerjenim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš oglas in nato naredili željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati internetnega oglaševanja so preprosto merljivi, kar vam zagotavlja hiter vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, istočasno pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev nastavitev, ki potem zagotovijo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Dobra izdelava internetne strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Samo pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Kupci, ki so usmerjeni na vašo spletno stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletnih strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe, ki vam je poslana v oceno, vsebuje kompletno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe spletne strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.
home >

 
© Copyright - ad-futura.si