Enostavno nakupovanje

Spletni nakupi

Prenosni računalniki postajajo nepogrešljiv pripomoček tako v poslovnem okolju kot tudi na domu, saj nam omogočajo mnoge prednosti. Prenosni računalniki so odlični zaradi svoje prilagodljivosti, saj lahko delate kjer koli in imate pomembne stvari ves čas pri roki. Poleg tega prenosni računalniki zaradi svoje tanjše oblike in posledično manjšega obsega strojne opreme za nemoteno delo porabljajo manj električne energije kot običajni osebni računalniki. Prenosni računalniki se med sabo razlikujejo po izgledu, velikosti ekrana in seveda zmogljivost, zato morate pri iskanju primernega prenosnega računalnika dobro pregledati ponudbo na trgu, ki se dobro prilega in paše v vaše. Odločiti se je potrebno, katere tehnične lastnosti so za vas najpomembnejše in na podlagi tega poiskati primeren prenosnik, ki vam bo zagotovil maksimalno zmogljivost in hkrati dostopno ceno.

Ugodni prenosniki najvišje kvalitete

Prenosni računalniki se razvrščajo v raznovrstne kategorije, ki se med sabo razlikujejo po kakovosti, namembnosti, velikosti, ceni in nekaterih drugih karakteristikah. Glede na množičnost ponudbe boste z nekaj premišljenega brskanja in raziskovanja z lahkoto našli ugodne prenosnike, ki bodo zadostili vašim potrebam. Vendar pri izbiri prenosnika ne sme biti odločilna samo cena, saj v prvi vrsti potrebujete najvišjo kakovost in morate izbrati dovolj zmogljiv prenosnik, ki vam bo zagotovil brezskrbno delo.

se med seboj razlikujejo po procesorjih in sistemskemu pomnilniku (RAM), ki določata, kako hiter je notebook in koliko programov se lahko hkrati nemoteno izvaja. Pomnilnik označujemo v Gb in več Random Access Memory-a zagotavlja hitrejši ter odzivnejši računalnik. Sodobni prenosniki imajo običajno od 3 GB spomina naprej ter 2-jedrni procesor s hitrostjo vsaj 2,2 GHz.

Druga stvar, ki jo morate upoštevati pri nakupu prenosnika, je velikost trdega diska. Trdi disk je prostor, kamor shranite vse pomembne dokumente (programe, datoteke, glasbo, fotografije). Danes imajo prenosniki veliko prostora za shranjevanje, in sicer povprečno med 60 in 120 GB, mnogi še več.

Tretja pomembna stvar, ki vas bo gotovo zanimala, ko boste izbirali optimalen prenosnik, je gotovo tudi velikost zaslona. Dejstvo je, da je velik zaslon očem bolj prijazen in je optimalen tudi za gledanje filmov ter brskanje po internetu. Ponavadi večji zaslon (od 14 inčev naprej) pomeni tudi večjo ločljivost slike. Poleg tega je velikost zaslona bistven dejavnik tudi pri teži in življenjski dobi baterije prenosnega računalnika.

Še eden izmed pomembnih dejavnikov je tudi teža prenosnega računalnika, ki je izrednega pomena predvsem v primerih, ko nameravate s prenosnikom veliko potovati. Teža prenosnega računalnika je odvisna od namembnosti prenosnika in njegove zmogljivosti. Zelo zmogljivi prenosniki za igranje iger lahko tehtajo tudi do 7 kg, medtem ko najlažji prenosniki tehtajo 1,4 kilograma ali manj, vendar so tudi manj zmogljivi in učinkoviti. Če prisegate na zlato sredino, je najboljša izbira za vas klasičen vsestranski prenosnik, ki večinoma tehta približno 2,2 kg.
home >

 
© Copyright - ad-futura.si